Tämä on pitsillä somistettu huopalaukku. Väri on aivan tummanruskea, vaikka se tässä mustalta näyttääkin. Huopa, samoin kun pitsitkin, ovat ikivanhoja. Huopaa on vielä metritolkulla jäljellä, joten yritän tässä kehitellä ideoita, mihin sitä käyttäisin. Tässä yksi niistä.


1570160.jpg


Taitaapi olla puuvillasatiina kangas, josta tähän laukkuun vuorin tein ja kiinnittimenä on magneettineppari. Tuo keskellä kassia oleva pitsiraita oli sen verran tummempi, että hihnojen pitsejä piti keittää teevedessä, jotta niihinkin saatiin vähän väriä. Vähän ne silti jäivät vaaleammiksi, mutta ei sitä paljoa huomaa. Hihnoissa siis on ruskea puuvillanauha, jonka päälle olen molemmille puolille siksakannut tämän pitsinauhan. Lukku on noin 30 cm korkea.


1570188.jpg


Tämän toisen laukun tein vanhoista perintöverhoista. Verhot olivat liian pienet omiin ikkunoihimme ja nyt ne päätyivät aivan toiseen tarkoitukseen. Minusta tämä kangas on aivan ihana. Tässä on vuorina tikattu vuorikangas ja suulla on vetskari. On ollut jo kovassa käytössä, sekä tyttärellä että minulla. Tästä samasta kankaasta olen tehnyt toisenkin laukun ja kolmas valmistuu tuotapikaa.

Viikonloppuna tuli muuten heitettyä talviturkki. Piipahdimme mökillä ja kylmästä ilmasta huolimatta kävin järvessä, huh! Nyt jatkuu kotona remontti. Tänä aamuna maalailin jo eteisen seiniä ja nyt täytyy antaa välillä kuivua. Eiköhän tämä tästä pikkuhijlaa valmistu. "Toivossa on hyvä elää" sano lapamato, vai miten se sanonta kuuluu...