Tällaisen salaattikulhon sain aikaiseksi muutama viikko sitten. On siitä jo muutamat salaatit nautittu ja ihan hyvältä maistui tästä kulhosta otettuna. Värienkin puolesta sopii hyvin ruokapöytäämme. En nyt tiedä onko tämä enää mitään posliininmaalausta, taitaa mennä enemmän posliinin koristelun puolelle. Nimittäin pohjaväri on tuputettu ja siihen päälle on purppuraan kastetulla pikkusormella tehty nuo kukan terälehdet. Helppoa ja nopeaa.

1289292.jpg

Olen siis joskus aikaisemmin, monta vuotta sitten, harrastanut hetken aikaa posliininmaalausta. Nämä sormikukat ovat jo niiltä ajoilta tuttuja. Tein silloin mm. pannunalusia samalla tekniikalla, lisäksi tällaisia munia. Pääsiäinenhän lähestyy ja saattaa olla, että niiden sisältä löytyy silloin vaikkapa pieniä suklaamunia.

1289326.jpg
   1289328.jpg

Tässä vielä lähikuva kukista. Niissähän melkein näkyvät sormenjälkeni. Ainoastaan näissä munissa nuo lehdet on tehty siveltimellä.

1289333.jpg

Tässä vielä yksi posliininmaalaustauluni, näyttää olevan vuodelta 2000. Kuva ei tälläkään kertaa ole priima.

1289348.jpg

Tällaista maisemaa täällä pääkaupunkiseudulla ikävöidään. Meillä ei ole ollenkaan lunta, kaikki ovat sulaneet pois. Vaikka toisaalta, ulkona paistaa tällä hetkellä, pitkästä aikaa, aurinko ja linnut laulavat. Ihan on keväinen olo. Huomasin ulkona ollessani, että pihan ruusupensaissa on silmuja!!! Nythän on kyllä tännekin taas luvattu kylmempää, saas nähdä miten käy! Ensi viikko on lapsilla lomaa ja olis kyllä kiva, jos päästäis vaikka luistelemaan tai ainakin muuten ulkoilemaan.