Ei nyt ihan pienenä tyttönä, mutta nuorena neitokaisena kuitenkin olin jossain vaiheessa innokas tekemään lautanauhoja. Muutama vuosikymmen on nyt ollut taukoa ja viime kesänä yllättäen löysin kirjakaupasta Maikki Kariston Lautanauhat-kirjan. Taisin siinä miehelleni mainita, että tuollainen kirja ois kiva joskus saada. Kyllä kannatti, sillä syyskuussa synttäripaketista löytyi kyseinen kirja. Miellyttävä yllätys.

 

 

Lautanauhatekniikka kuuluu vanhimpiin kudonnan muotoihin. Löytöjen perusteella on saatu selville, että lautanauhatekniikka on yli 2500 vuotta vanha käsityötaito. Kyseessä on siis varsinainen perinnekäsityö. Kirja on mielestäni hyvä ja siinä on selkeät kuvat.

Vanhoja lautanauhalautoja  jossain komeron nurkassa kyllä on, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta en niitä löytänyt. Niinpä leikkasin vanhoista maitotölkeistä uudet laudat ja hyvinhän ne toimivat.

 

 

Tässä nyt viimeisimmäksi tekemäni lautanauha. Tämä päätyi omaan päähän lettinauhaksi, mutta kaikkea muutakin kivaa lautanauhoista voi tehdä. Katsotaan nyt mitä kaikkea keksin.