Kirjoneulelapasia halusin ruveta tekemään, mutten mitään kovin vaikeita, sillä kirjoneuletyöt ovat jääneet viime aikoina vähiin. Jotain helppoa mallia etsiskelin hermojani ja läheisiäni suojellakseni. Tällaisiin lapasiin sitten päädyin ja ohje löytyi Ullasta.

 

 

Malli on nimeltään Ensilumi kuusimetsässä. Ensilunta ja kuusimetsää nämä lapaset eivät tosin ole nähneetkään, sillä valkoisen värin vaihdoin vaaleansiniseen ja vihreä vaihtui ruskeaan, kun lankakorista sattui tällaisia jämiä löytymään.

 

 

Lanka on siis Nallea, joten puikkoina kolmoset ja silmukkamäärän lisäsin 60:teen. Kärjen myös tein vähän pidemmäksi kuin ohjeessa.

Ihana malli ja sopivan helppo miulle.


 

Nytpä kelpaa Lillin kanssa ulkoilla uudet lapaset käsissä. Sitä paitsi olen vapautunut kahleesta, elikkä lasta jalastani lensi mäkeen ja harjoittelen innokkaasti kävelemistä. Tänään kävin lääkärissä ja hän oli tyytyväinen toipumiseen. Ei jalka vielä pitkään aikaan kunnossa ole, mutta pikkuhiljaa...

 

 

Lilli, ystäväiseni. Meidän ihana pystykorvainen airis. Noihin korviin on jo niin tottunut, että ne ei haittaa ollenkaan. Päin vastoin, Lilli ei olisi Lilli, jos sillä olisi "normaalit" korvat.