Viime syksystä asti olen siis käynyt työväenopiston tilkkutyökurssilla ja se on ollut kyllä tosi kivaa ja antoisaa. Keskeneräisiä töitä on kovasti, ehkä niitä pikku hiljaa saan valmiiksikin. Tämä chenille-laukku valmistui muutama päivä sitten. Tuo chenille tuli kyllä valmiiksi jo viime vuoden puolella, mutta nyt vasta sain tehtyä siitä jotain. Farkkukankaasta tein laukun toisen puolen ja hihnat. Vuorina on tikattua vuorikangasta, jonka ansiosta laukku on tukevamman oloinen eikä lössähdä. Vetskarinkin siihen ompelin, että tavarat pysyvät siististi sisällä.

1443423.jpg  1443451.jpg

Tää oli mulle ihan uusi tekniikka, en ollut moisesta aikaisemmin kuullut mitään. En kyllä osaa sitä tässä sanallisesti kertoa, mutta kyllähän netistä tietoa ja ohjeita löytyy. Laukun koko on noin 45 cm kanttiinsa, joten pienemmät ostoksetkin sinne sopivat mainiosti.

1443454.jpg

Tässä työ vähän lähempää tarkasteltuna. Siinä on kuusi kangasta ommeltu päällekkäin ja leikattu ompeleiden välistä alimmaista kangasta lukuun ottamatta. Sitten se on heitetty pesukoneeseen. Neljässäkympissä sen pesin ja linkosin, ja kappas vaan, sieltä putkahti tämän näköinen työ. Iloinen yllätys. Kankaat ovat kaikki vanhoja ja muistoja mieleen tuovia. Tuo punaisena pilkottava kangas esim. on melkein 30 vuotta vanha. Ala-asteella tein siitä riihipaidan itselleni. Paita ei enää ole tallella, mutta kangasta oli säilynyt palanen. Päällimmäinen kangas on Marimekon ihanaa perhoskangasta. Pikkutyttönä ollessani äitini taisi tehdä siitä ainakin tyynynpäällisiä ja onnekseni sitäkin löytyi tilkkulaatikosta.

1443524.jpg

Tällaisen iloisen penaalinkin sain valmiiksi. Se nyt ei todellakaan ollut suuritöinen. Tuohon oranssiin kankaaseen olen niin ihastunut, etten voinut olla laittamatta siitä kuvaa tänne. Ruskeakin kangas on mielestäni kiva, se näyttää ihan mokalta, vaikka onkin puuvillaa. Tässä kuvassa siitä ei vaan saa selvää.